Meditatie dinsdag in de Goede week: wat doet er nu echt toe?

Elke dag van deze week komen we een stap dichter bij het grote feest van Pasen. Dagen die stemmen tot nadenken en bezinning. In deze meditatie worden een paar stevige vragen gesteld. De vraag waar we staan. Wat ons drijft in dit leven en nu in deze week. Vooral met alles wat er nu gebeurt… angst, vlucht, bravoure, overmoed, blindheid, onverschilligheid voor wat er echt gebeurt. En de vraag wat er echt toe doet en wat nu van ons wordt gevraagd. Een stevige uitdaging!

200407 Meditatie dinsdag in de Goede Week

H. Mis van Palmzondag

Vandaag is de Goede Week begonnen met de viering van Palmzondag. Een mooie H. Mis met ook een muzikale omlijsting door Thieu Zeijen (orgel) en George Bakx (zang). Ongeveer halverwege wordt het geluid slechter. Kennelijk was toen de batterij van het opnamemicrofoontje leeg, maar daar kwamen we pas achteraf achter. Excuses daarvoor. Bij de volgende opname gaan we hier vooraf goed naar kijken!

 

In de Goede Week elke dag een korte viering/meditatie voor thuis

Vandaag begint de Goede Week en gaan we samen op weg naar Pasen. Normaal doen we dat samen in de kerk met de boeteviering en de vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake. Dat gaat nu helaas niet. Om toch samen op weg te kunnen gaan naar Pasen plaatsen we vanaf vandaag elke dag een korte viering/meditatie op onze website om thuis te doen.

Uiteraad komen er ook deze week opnames van vieringen op onze website en via het YouTubekanaal. Neem er een abonnement op en schakel meldingen in, dan krijg je een berichtje bij elke nieuwe opname.

200405 Palmzondag Goede Week

Parochieblad met informatie over onze kerk tijdens de coronacrisis

Deze week is het nieuwe parochieblad verschenen. Een anders-dan-anders parochieblad. Met minder pagina’s, alleen al omdat het geen misintenties bevat. Er zijn immers tot en met Pinksteren geen openbare H. Missen. Het is ook anders van toon en vooral bedoeld om parochianen te informeren over de situatie waarin we als parochies terecht zijn gekomen nu het coronavirus iedereen in zijn greep houdt. Daarom vooral korte berichten over wat we in deze tijd nog wel kunnen doen als kerk.

Parochieblad RK Parochies Geleen 06 02 in kleur

H. Mis woensdag 1 april en nieuwe boodschap pastoor Quaedvlieg

Vandaag is er een opname gemaakt van de H. Mis in de Marcellinus & Petruskerk in Oud-Geleen. De mis is te bekijken via de onderstaande link.

https://www.youtube.com/watch?v=Cpz8UlTS3LU

Er is ook een nieuwe videoboodschap van pastoor Quaedvlieg. Hij spreekt ons moed in en roept ons op te bidden en vooral vol te houden. Niet makkelijk nu we weten dat de genomen maatregelen rondom de coronacrisis zijn verlengd tot en met 28 april.

https://www.youtube.com/watch?v=VPV-wNkBE3M&t=1s

Inmiddels staan er al de nodige filmpjes op ons YouTube kanaal. De moeite waard om naar te kijken en vooral ook met anderen te delen! 

https://www.youtube.com/channel/UCTUz7cpOiNX8-bu1yl_YklA

Eucharistieviering zondag 29 maart 5e zondag van de Vastentijd

Ondanks dat de kerken gesloten zijn voor publiek, dragen pastoor Harry Quaedvlieg en kapelaan Carlos Martinez toch de H. Mis op. We zetten de opname graag op onze website, zodat iedereen er, zij het op afstand, toch bij aanwezig kan zijn.

Op onze Facebookpagina staat ook een korte persoonlijke boodschap van onze pastoor bij deze zondag. Alle opnames zijn te vinden op YouTube, zoekterm RK Parochies Geleen. Neem een abonnement op dit kanaal!

https://www.youtube.com/watch?v=ViaqsWMr2Pg&t=28s

Kapelaan roept op om vanavond naar de zegen Urbi et Orbi van de paus te kijken

Onze parochies hebben nu ook een eigen YouTubekanaal. Hierop staan al een paar filmpjes en er zullen er nog veel meer bijkomen. Type op YouTube de zoekterm RK Parochies Geleen in en dan vind je de filmpjes vanzelf.
 
In het nieuwste filmpje een bemoedigende boodschap van kapelaan Carlos Martinez in moeilijke tijden.Hij nodigt jullie allemaal uit om vanavond naar de zegen van de Paus Urbi et Orbi te kijken!