Besluit bisschoppen: kerken blijven open, maar geen publieke vieringen op Kerstavond 24 december

De Nederlandse bisschoppen hebben besloten dat er geen publieke vieringen mogen zijn op kerstavond. Dat betekent dat we de viering om 17.30 uur kleuterkerst/gezinsviering en de nachtmis om 21.00 uur via livestream gaan uitzenden. https://tinyurl.com/RKparochiesGeleen

De gezinsmis van 19.00 uur en de missen van 22.00 uur (CK) en 24.00 uur (Aug) komen volledig te vervallen.

Op Eerste en Tweede Kerstdag mogen de vieringen wel doorgaan. Uiteraard met maximaal 30 bezoekers. Ook voor het overige blijven de kerken in deze periode van lockdown open. De overheid heeft daar ook toestemming voor gegeven. In deze situatie is het nog belangrijker dat we ons aan de regels te houden:

–       Vooraf aanmelden voor de kerstvieringen op 1e en 2e Kerstdag en ook voor alle H. Missen in de weekenden.

–          Iedere parochiaan mag zich voor maximaal één viering op Eerste of Tweede Kerstdag aanmelden, missenschema (zie parochieblad) op deze beide dagen blijft hetzelfde.

–          Ieder moet zich individueel aanmelden, echtparen/huishoudens kunnen zich wel gezamenlijk aanmelden.

–          Aanmelden vanaf 17 december echt zoveel mogelijk via het mailadres aanmeldenparochiesgeleen@gmail.com of telefonisch via het parochiekantoor, alleen tussen 9.00 en 12.00 uur.

–          Als alle plaatsen bezet zijn, krijgen mensen een standaardmail dat er geen plaats meer is. Daarbij dan een link naar de livestreams als alternatief.

Wie zich niet heeft aangemeld, kunnen we niet binnenlaten!

Onderstaand het parochieblad met daarin aangegeven wat er is gewijzigd en het Inlegvel bij het parochieblad.

Parochieblad RK Parochies Geleen Speciale Kerstuitgave 2020 aangepast

Inlegvel na besluit bisschoppen