Kapelaan Carlos Martinez

Kapelaan Carlos Martinez            046 – 4746266 carlosivan0221@gmail.com

Ik ben Carlos Ivan Martinez en kom oorspronkelijk uit Colombia, maar ik woon al bijna 15 jaar in Nederland en sinds 5 jaar ben ik werkzaam in de parochies van Geleen als kapelaan.

Ik kwam naar Nederland niet zozeer omdat ik expres voor dit land heb gekozen. Mijn roeping is ontstaan in mijn vaderland toen ik, dankzij de Neocatechumenale weg, een vernieuwende ervaring van de Kerk heb mogen meemaken. Daarvoor dacht ik dat de Kerk een plek voor oma’s en opa’s was, die een plaats nodig hadden om hun vrije tijd door te brengen. Maar ik kon in deze gemeenschappen een andere ervaring van God meemaken. Een ervaring die ik nog nooit tevoren had meegemaakt: dat God mij alles vergeeft en dat hij mij aanvaardt voor wat ik ben. Dit was een heel concrete en persoonlijke ontmoeting van God met mij. Deze liefde heeft mij zo diep geraakt, dat ik mij geroepen voelde om, waar dan ook, Zijn naam bekend te maken.

Ik treed in Colombia in, in een van de priesteropleidingen die roepingen van de Neocatechumenale weg herbergen. Het grootste kenmerk van dit seminarie is dat je zelf niet kiest voor een bestemming. Je laat God zelf dat kiezen! Als kandidaat geef je je beschikbaarheid om overal ter wereld te gaan om daar als priester te worden gevormd. Door middel van een loting worden alle kandidaten naar verschillende bestemmingen gestuurd… En voilà, Nederland is mijn lot geworden.

Ik werk heel graag in al onze parochies. Vooral zet ik me in om de mensen (jong en oud) die God nog niet kennen of hebben ontmoet, te helpen om vorm te geven aan deze ontmoeting met God, zodat zij mogen ervaren dat God óók van hen houdt.