Eerste Heilige Communie

Dankviering 24 juni 2017 om 15.30 uur

Graag nodigen we alle communicanten samen met hun ouders en broertjes/zusjes uit voor de dankviering op 24 juni a.s.

U wordt om 15.30u bij de pastorie van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand aan de Bloemenmarkt 13 (Lindenheuvel) verwacht.

We beginnen met een wandeling, met onderweg allerlei leuke en leerzame momenten. Zorg voor stevige schoenen en een lange broek…Na de wandeling zullen we wat eten en om 19.00 uur vieren we samen de heilige mis, die ook nog in het teken zal staan van de Eerste Communie.

Om organisatorische redenen vragen we u vriendelijk, maar dringend om voor deze viering aan te melden, en wel uiterlijk 19 juni a.s.

Graag vernemen we van u met hoeveel personen u
-wel/niet deelneemt aan de wandeling,
-wel/niet aanwezig bent met eten,
-wel/niet naar de eucharistieviering gaat.

Ook vragen we nog uw aandacht voor het goede doel. Het is, zoals al eerder aangegeven, de bedoeling dat de communicanten uit dankbaarheid een bijdrage leveren door een deel van hun eigen gekregen geld voor dit doel af te staan. We willen Louth Ley, een kind afkomstig uit Battambang (Cambodja), financiële steun bieden om zijn school te kunnen afmaken.De kinderen kunnen hun bijdrage in een envelop doen en tijdens de eucharistieviering aanbieden. Mocht u niet naar de eucharistieviering komen, dan kunt u overleggen, hoe en wanneer uw kind de bijdrage kan overhandigen. Tevens ontvangen de aanwezige communicanten na afloop van de viering een oorkonde.

Mochten er nog vragen zijn, mail naar jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com

Graag tot dan!

================================================================

Processie 11 juni 2017

Het is een mooie traditie dat de communicanten, mede uit dankbaarheid, ieder jaar als groep in de processie meelopen. Graag nodigen we de communicanten samen met ouders ook uit voor de eucharistieviering voorafgaand aan de processie.

De communicanten van de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand en
H. Augustinuskerk worden voor de eucharistieviering in de H. Augustinuskerk verwacht en kunnen daar aansluiten bij de processie. Deze processie trekt vanaf de Augustinuskerk en zal daar ook in deze kerk terugkomen voor de afsluiting..

De communicanten van de Pastoor van Ars en de HH. Marcellinus en Petrus worden voor de eucharistieviering verwacht in de HH. Marcellinus en Petruskerk en kunnen daar aansluiten bij de processie. Deze processie trekt van Oud Geleen naar de Christus Koning.

Beide eucharistievieringen beginnen om 9.30 uur.

================================================================

Wij willen iedereen van harte feliciteren met zijn/haar eerste Heilige Communie!
Hopelijk heeft iedereen een prachtige dag beleefd!

================================================================

Op woensdag 10 en 17 mei vinden de allerlaatste voorbereidingsvieringen plaats voordat het grote feest van de communie gevierd zal worden…

Voor deze vieringen wordt u samen met uw communiekind van harte uitgenodigd.
We verwachten dat u zelf ook bij deze viering aanwezig zult zijn.

De themavieringen zijn als volgt gepland:

-10 mei om 15.00 uur in de HH.Marcellinus en Petrus kerk voor de kinderen die in deze kerk de Eerste Communie doen.

-17 mei om 15.00 uur in de H. Augustinus kerk voor de kinderen die in de Augustinuskerk, de Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand kerk en de Pastoor van Arskerk de Eerste Communie doen.

Graag ontvangen we een berichtje als u niet op de geplande dag kunt komen, maar op de andere woensdagmiddag zou willen komen. Indien er nog vragen zijn, horen we dat graag per mail jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com

We hopen u in 1 van deze laatste vieringen ook weer te mogen ontmoeten.

Graag tot ziens!

================================================================

Ouderavond

Binnenkort zal uw kind de Eerste Heilige Communie ontvangen. Dit is een belangrijke dag voor uw kind, maar ook voor u als ouders. Vandaar dat we op maandag 8 mei a.s. nog een ouderavond gepland hebben. Op deze avond zullen geen praktische zaken rond de communie besproken worden. Wel zullen we stilstaan bij wat het ontvangen van de communie voor u en uw kind betekent. Hierbij wordt ook ingegaan op het thema:
“Jezus geeft meer dan genoeg”.

We nodigen u van harte uit voor deze avond en hopen velen van u te mogen ontmoeten. Graag voor 6 mei a.s. even via een mailtje naar  jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com laten weten of u al dan niet naar deze ouderavond komt, dit in verband met de voorbereidingen.

Indien u nog vragen hebt, horen we dat ook graag op
jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com

Graag tot maandag 8 mei a.s. om 20.00 uur
in het Parochiehuis Oud-Geleen, Leursstraat 3, Geleen.

———————————————————————————————————————————-

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017 vindt de volgende voorbereidingsviering voor onze communicanten plaats.Het thema van deze viering is ‘Eucharistie’.

In het begin van de viering krijgen de kinderen apart catechese over de eucharistie.
Een aantal kinderen zullen ook weer een taakje krijgen tijdens deze viering.
Ze mogen helpen met de gaven naar het altaar brengen. Indien uw zoon/dochter een taakje heeft, dan nemen wij daarover contact met u op. De kinderen die helpen worden ongeveer een half uurtje van tevoren in de viering verwacht zodat ze nog even kunnen oefenen…

Als er nog vragen zijn,dan horen we dat graag via mail
jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com

Tot zaterdag of zondag!

Klik hier om het volledige overzicht van alle voorbereidingsvieringen te bekijken.

=================================================================

Het is bijna Pasen, het belangrijkste feest van ons geloof…
Jezus is voor ons uit de dood opgestaan!

Er zijn, naast de ‘gewone’ Paasvieringen, 2 vieringen waarbij er voor en na de mis iets extra wordt gedaan voor de kinderen. Hier hebben jullie ook een mailtje over gekregen…

Deze ‘speciale’ vieringen zijn beide op zondag 16 april:
om 9:30u in de HH Marcellinus en Petrus (Oud Geleen) en
om 11u in de O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand (Lindenheuvel)

We willen vragen om ongeveer een kwartiertje eerder aanwezig te zijn
(resp. om 9:15u en 10:45u) zodat jullie niets missen!

Mochten er nog vragen zijn,dan horen we dat graag via mail
jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com

Tot ziens en alvast een Zalig Pasen !

Klik hier om het volledige overzicht van alle voorbereidingsvieringen te bekijken.

=================================================================

Afgelopen weekend (zaterdag 8 april en zondag 9 april) hebben er weer voorbereidingsvieringen voor de communicanten plaatsgevonden. We hebben samen Palmzondag gevierd, het begin van de Goede Week. Nog 1 weekje en dan is het Pasen!

Sommige kinderen hadden zelfs een palmpaasstok geknutseld en naar iemand die wat extra aandacht verdient in de parochie gebracht, super! Wat zullen de ontvangers er ontzettend blij mee zijn geweest…

=================================================================

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2017 vindt de tweede voorbereidingsviering voor onze communicanten plaats.Het thema van deze viering is ‘Het Woord’.

De kinderen zullen gedurende de hele eucharistieviering in de kerk aanwezig blijven. Er wordt voor hun extra aandacht besteed aan de woorddienst, dit is het eerste stuk van de eucharistieviering – tot en met de voorbeden. Een aantal kinderen zullen ook een taakje krijgen tijdens deze woorddienst. Indien uw zoon/dochter een taakje krijgt, dan nemen wij daarover contact met u op. Er zal later in het voorbereidingstraject nog een viering volgen waarin de kinderen een taak krijgen…

Als er nog vragen zijn,dan horen we dat graag via mail
jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com

Graag tot ziens!

=================================================================

Op woensdag ná Carnaval (1 maart) is het Aswoensdag.
Dit is het begin van de vastentijd, de voorbereidingstijd op het grote feest van Pasen.

Op die dag vindt het tweede voorbereidingsmoment van de communicanten plaats.
We gaan ook iets moois knutselen om te gebruiken in de veertig dagen vóór Pasen.
Daarna hebben we samen een korte viering in de Kerk en je ontvangt het Askruisje.

Waar? in de kerk van de H. Augustinus aan de Prins de Lignestraat in Geleen.
Wanneer? Om 15.00 uur beginnen we en om 17.00 uur kun je weer worden opgehaald.

Mochten er nog vragen zijn,dan horen we dat graag via mail
jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com

Tot dan!

=================================================================

Aanstaande weekend (zaterdag 14 en zondag 15 januari 2017) zullen de eerste voorbereidingsvieringen voor de communicanten plaatsvinden. Hierover heeft u als ouders/verzorgers ook via mail bericht gekregen. Indien u geen mail heeft gekregen dan vragen wij u dringend contact op te nemen met ons via jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com

Het thema van de viering van aanstaande weekend is ‘het Doopsel’.

dopenVergeet u niet om de doopkaars van uw zoon/dochter en het voorbereidingsboekje uit de communietas mee te brengen naar deze viering!

Indien u nog geen communietas heeft ontvangen omdat u niet op 1 van de ouderavonden aanwezig kon zijn, dan krijgt u deze in de voorbereidingsviering. U heeft in dit geval hierover van ons een mail gekregen. Het voorbereidingsboekje zit in de communietas, dus dan heeft u dit meteen bij de hand.

 

Tot zaterdag of zondag!

================================================================

Afgelopen dinsdag en woensdag 13 en 14 december 2016 hebben de ouderavonden in verband met de Eerste Heilige Communie van 2017 plaatsgevonden.

We vonden het fijn om te zien dat jullie met zovelen aanwezig waren om samen het communietraject in te zetten. Het waren 2 mooie avonden.Gerelateerde afbeelding

De ouders/verzorgers die aanwezig waren hebben een communietas meegekregen met daarin allerlei informatie. De mensen die er niet bij konden zijn krijgen deze tas later, bij de eerste voorbereidingsviering in het weekend van 14/15 januari.

In de tas zit onder andere het voorbereidingsboekje voor uw zoon/dochter samen met het overzicht van alle voorbereidingsvieringen die in de verschillende parochies gehouden worden. Uw kind kan via het communievoorbereidingsboekje stickers en/of stempels ‘sparen’ iedere keer dat hij/zij naar een voorbereidingsviering komt. De kinderen vinden het geweldig om hun boekje vol te krijgen!

We hopen jullie dan ook regelmatig in de kerk te mogen begroeten zodat de kinderen straks goed voorbereid zijn op hun Eerste Heilige Communie…graag tot ziens!