Eerste Heilige Communie

Aanstaande weekend (zaterdag 20 en zondag 21 januari 2018) zullen de eerste voorbereidingsvieringen voor de communicanten plaatsvinden. Hierover heeft u als ouders/verzorgers ook via mail bericht gekregen. Indien u geen mail heeft gekregen dan vragen wij u dringend contact op te nemen met ons via jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com

Het thema van de viering van aanstaande weekend is ‘het Doopsel’.

Vergeet u niet om de doopkaars van uw zoon/dochter en het voorbereidingsboekje uit de communietas mee te brengen naar deze viering!

Indien u nog geen communietas heeft ontvangen omdat u niet op 1 van de ouderavonden aanwezig kon zijn, dan krijgt u deze later nog.

Tot zaterdag of zondag!

===============================================================

Afgelopen woensdag 13 december en maandag 18 december 2017 hebben de ouderavonden in verband met de Eerste Heilige Communie van 2018 plaatsgevonden.

We vonden het fijn om te zien dat jullie met zovelen aanwezig waren om samen het communietraject in te zetten. Het waren 2 mooie avonden.

De ouders/verzorgers die aanwezig waren hebben een communietas meegekregen met daarin allerlei informatie. De mensen die er niet bij konden zijn krijgen deze tas later nog.

In de tas zit onder andere het voorbereidingsboekje voor uw zoon/dochter samen met het overzicht van alle voorbereidingsvieringen die in de verschillende parochies gehouden worden. Uw kind kan via het communievoorbereidingsboekje stickers en/of stempels ‘sparen’ iedere keer dat hij/zij naar een voorbereidingsviering komt. De kinderen vinden het geweldig om hun boekje vol te krijgen!

We hopen jullie dan ook regelmatig in de kerk te mogen begroeten zodat de kinderen straks goed voorbereid zijn op hun Eerste Heilige Communie…graag tot ziens!

=================================================================

In mei 2018 ontvangt uw zoon/dochter de Eerste Heilige Communie en in januari beginnen we met de voorbereiding op deze feestelijke gebeurtenis. Om u te informeren is er een eerste ouderavond gepland waarop u onder andere praktische informatie ontvangt over de communie en de voorbereiding hierop. Ook is het mogelijk om u in te schrijven voor de diverse werkgroepen ter voorbereiding op de Eerste Heilige Communie.

Wanneer de ouderavond voor uw kind zal zijn, is afhankelijk van de kerk waarin hij/zij de Eerste Heilige Communie doet:

• Voor de communicanten van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand kerk (BS ’t Heuvelke), H. Augustinus kerk (BS Sterrenrijk) en HH. Marcellinus & Petrus kerk (BS de Driesprong) is de ouderavond op woensdag 13 december om 20.00 uur in het parochiehuis in Oud-Geleen (Leursstraat 3) gepland.
  • Voor de communicanten van Christus Koning kerk (BS de Kluis) staat de ouderavond op maandag 18 december om 20.00 uur in het parochiehuis in Oud-Geleen (Leursstraat 3) op het programma.

Graag ontvangen we een berichtje op jeugdwerkparochiesgeleen@gmail.com of u wel/niet naar deze ouderavond komt en met hoeveel personen u aanwezig zult zijn. Tevens gebruiken we uw antwoordmail ter controle van het mailadres, dat u heeft opgegeven bij het aanmelden van uw zoon/dochter, zodat u tijdens de komende periode op de hoogte blijft omtrent de diverse activiteiten.

Van harte welkom!